Eelan elämää

Eelan elämää

perjantai 11. lokakuuta 2013

Mittaus 2: Tavoitteita uusiksi

Tänään oli toinen mittaukseni, kahdeksan viikon jälkeen. Edellisellä kerralla lukemat näyttivät siis tältä:

Mitat 18.9.
Paino: 103,5  (-4,7 kg)
Vyötärö: 100 (?)
Lantio: 116 (-6 cm)
Rinta: 88,5(-3,5 cm)

Ja tänään 11.10. mitat olivat
Paino: 97,0 kg (-6,5 kg)
Vyötärö: 95 (- 5 cm)
Lantio: 114 ( - 2 cm)
Rinta: 87 (-1,5 cm)

Epäilen, että "ns. huima painon pudotus" johtuu nyt jotenkin hormoonitasapainosta, eli todellisuudessa painoa olisi tippunut vähemmän, ja mittausta pitäisi verrata toiseen päivään. Kuten sanoin aiemmin, teen mittaukset kerran kuukaudessa mm. välttääkseni sitä iän ikuista vaakaan tuijottelua. Yritän olla välittämättä painosta, se on kuitenkin vain luku ja tarkoitukseni ei ole tehdä numerosta numeroa, vaan seurata tavoitteen saavuttamista tällä tavoin. Senttimitat sitäpaitsi kertovat parempaa tarinaa.

Painomääräisesti on kuitenkin ensimmäinen välietappini nyt täyttynyt! Wohoo! Seuraava välitavoite on 89 kiloa, joka olisi uusien laskujen mukaan tavoitettavissa 6.2. olettaen laihtumistahdin olevan puoli kiloa viikossa. Laskin tähän kaksi "laihduttamatonta" viikkoa joulun ja uuden vuoden väliin; tarkoitukseni ei kuitenkaan ole mässätä ylettömästi, vaan lähinnä asettaa realistisia tavoitteita. Tässä kohdassa se, ettei painoa kerry lisää, niin kuin sillä niin usein on tapana ;)

Välitavoite 2 (6.2.) :
Paino: 89 kg
Vyötärö: 87 cm
Lantio: 108 cm
Rinta: 80 cm

Lopullinen tavoite (28.8.) :
Paino: 80 kg
Vyötärö: 80 cm
Lantio: 104 cm
Rinta: 75 cm

Odotan osaltani vieläkin sitä, että painon putoaminen todellakin hidastuu. Nyt on painoa keskimäärin lähtenyt 1,3 kiloa viikossa, joka sinäänsä ei ole mikään hyvä tahti, koska luku ilmeisesti osoittaa, ettei kyseessä ole pelkkää rasvapainoa. Olen tosin ollut tarkka sekä hyvälaatuisen rasvan että proteiinin suhteen, mutta ehkä olenkin arvioinnut päivittäisen aktiivisuuteni väärin. Tosin minulla tapahtuu aika automaattisesti mökkeytyminen kun ilma kylmenee; mielellään ei ulos lähde ja se näkyykin sitten päivän mittaan otetuissa askelissakin. Eli ehkäpä se painonlaskun tasoittuminen on kulman takana.

Mietin myös sitä, mikä osa lihan poisjättämisellä oli painonpudotukseen; olen 16:n päivän ajan syönyt vain kasvis-, maito- ja kalatuotteita ja reilusti lisännyt kasviproteiinin määrä ruokavaliossa. Ehkäpä tähän pitäisi kiinnittää lisää huomiota ja varmista, että saan hyvän aminohappocoktailin joka päivä aikaiseksi; painonpudotuksen selittäisi esimerkiksi se, että lihasmassaa on vajaan ravinnon vuoksi kadonnut. Ja tätähän en todellakaan halua!

Mutta, suunta on oikea ja näillä eväillä jatketaan! Tavoitteena on jaksamisen lisääminen ja terveenä eläminen ja sentit ovat vain tapa mitata näitä, eivät itseisarvo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti