Eelan elämää

Eelan elämää

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Mittaus 1: Tavoitteita

Kirjoitan hieman myöhemmin enemmän tavoitteista ja siitä, miten niihin pyrin pääsemään, mutta nyt ajattelin kirjoittaa ensimmäisestä mittauksestani. Tein alussa suunnitelman sille, milloin mittauksia tehdään ja niissä on tarkoitus pysyä. Luin jostakin, että runsaasti laihduttavalle naiselle parasta on painon mittaaminen aina kuukautiskierron samassa vaiheessa, koska hormooni- ja nestetasapaino on erilainen viikosta viikkoon. Aloitusmittaukseni osui juuri kuukautisten kolmanteen päivään, joten se on itselleni helppo mittari siitä, milloin on aika kaivaa vaaka esiin.

Mittaan painon aina ns. kuiva painona, eli heti aamusta rakon tyhjennyksen jälkeen. Tällöin suuret nestemäärät, joita kehossa voi olla päivän mittaan, eivät häiritse mittausta. Sinänsä sillä ei ole väliä milloin mittaat. Väliä on enemmän sillä, että mittaat aina mahdollisimman samalla tavalla, jotta arvoja voi verrata. Siksi aamupaino on minulle helpoin mitata.

Aloitusmittani (22.8.)
Paino: 108,2
Vyötärö:(tätä mittaa ei valitettavasti ole, koska mittasin aivan väärästä kohtaa :( )
Lantio: 122
Rinta: 92

Tänään mittani näyttivät tältä:
Paino: 103,5
Vyötärö: 100
Lantio: 116
Rinta: 88,5

Painoa on siis pudonnut 4,7 kiloa edellisestä, mutta arvoin ruoka- ja liikuntapäiväkirjani perusteella, että noin 2,5 kiloa tästä on rasvaa, loput nesteitä. Koska ruokavalioni on muuttunut vähäsuolaisemmaksi ja kuitupitoisemmaksi voidaan myös olettaa, että lantion, rinnan ja vyötärön senttimitoista osa on nesteen poistumista. Tämä on täysin normaalia laihdutuksen aloittamisessa. Siksi onkin tärkeää ymmärtää, mitä ne kilot oikeasti tarkoittava. On esimerkiksi mahdollista saada vaaka näyttämään puolta kiloa vähemmän yhden päivän paastoamisella, mutta tästä vain korkeintaan 142 grammaa on kehon rasvoja, loppu on nestettä tai pahimmassa tapauksessa lihaskudosta! Yleisesti olen kuitenkin tyytyväinen, koska neljän viikon urakaksi 2,5 kiloa on äärimmäisen hyvä saavutus! Oletinkin, että näin alkuun paino lähtisi nopeammin, koska yksinkertaisesti massaa on enemmän liikuteltavissa tuolla lenkkipolulla. Osa-tavoitteenihan on puolen kilon painonpudotus viikossa aina tuonne 90:neen kiloon asti, joten uskon että näillä eväillä se on mahdollista.

Mites siellä ruudun toisella puolella, millä tavalla sinä mittaat ja koska?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti