Eelan elämää

Eelan elämää

torstai 19. syyskuuta 2013

Liikunta: Terveisiä salilta!

Tein viime viikolla itselleni uuden salitreeniohjelman, joka on kaksijakoinen, ja pääsin tänään viimeinkin salille kokeilemaan ylävartalotreeniä. Ja kyllä tuntuu oikeissa paikoissa! Aiemmat salikäynnit ovat olleet aika lailla sitä aloittelijan perushuttua: "Mä luulen et tää tekee jotaan jos mä teen näin." Kuulostaako tutulta?

Tästä viisastuneena päätin tehdä itselleni ihan kunnon ohjelman ja apuna käytin kuntosaliharjoittelu.fi sivua. Sivusto on maan mainio tapa tutustua erinäisiin liikkeisiin; taustalla on kaksi liikuntatieteen maisteria, jotka ovat koonneet sivustolle valmiita ohjelmia, mutta myös liiketietopankin, jossa liikkeet selitetään, sekä ne on mahdollista katsoa videolta. Lisäksi voi tehdä, kuten minä, oman treenin. Sivusto vaatii rekisteröitymisen, mutta on muuten täysin maksuton. Sivustolta löytyy myös kullanarvoista tietoa ravinnosta, terveydestä ja harjoittelusta yleisesti. Suosittelen!

Haaveilen parista tunnista personal trainerin kanssa, mutta opiskelijana raha on tiukassa. Joulu on kyllä melkein kulman takana, kenties pukki tuo? :) Teille, jotka olette autuaammin työelämässä suosittelen ehdottomasti parin tunnin pakettia personal trainerin kanssa. Hinta on pieni siitä, että harjoittelulle tehdään hyvä aloituspohja; salille tulee mentyä paljon helpommin kun tietää mitä siellä tekee ja ennenkaikkei ettei tee mitään väärin. Niillekin, jotka jo lihasharjoittelua tekevät, tekee hyvää välillä tarkistaa ohjelmaa ohjaajan kanssa. Hyvä personal traineri myös tuo harjoitteluun uutta motivaatiota ja pirteää kannustusta!

Saliohjelma ylävartalolle (kolme sarjaa)

Penkkipunnerrus käsipainoilla
Ranskalainen punnerrus maaten käsipainoilla
Hauiskääntö seisten käsipainoilla
Pystysoutu käsipainoilla
Vipunostot eteen käsipainoilla
Vipunostot sivulle käsipainoilla
Yhden käden pystypunnerrus käsipainolla
Kulmasoutu käsipainoilla

Kuten käy ilmi ohjelmastani, kaikki on tehty käsipainoilla. Omaan ohjelmaani pyrin sisällyttämään niin vähän laitteita kuin mahdollista oikeastaan kahdesta syystä; vapaapainoissa on muuntelemisen varaa enemmän ja salilla, jossa käyn, täytyy tila löytää vähän mistä sattuu. (Lisää opiskeluliikunnan iloista joskus toiste ;) Tänään keskityin etsimään niitä painoja, joilla voin tehdä liikeen 12 kertaa yhden sarjan aikana; tarkoitus on tehdä tästä myös variaatioita sitten kun tekniikka on hallussa. Liikkeestä riippuen painot vaihtelivat kolmen ja viiden kilon välillä; kuten monella käden etuosan lihakseni ja rintalihakseni ovat voimakkaita, mutta takaosan voimat on ihan kadoksisa. Eli fustraa kaipaisin minäkin!

Näistä täytyy ihan erikseen mainita tuo ranskalainen punnerus, se oli aivan mahtava liike. Tekniikka on sinäänsä helppo mutta kyllä tuntuu ojentajassa jälkeenpäin!



Loppuun puristin vielä ne nopeat 20 minuuttia crosstrainerilla ja kyllä tuntui tyhjältä energiatankit sen jälkeen! Nyt kahville alakertaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti